İçeriğe geç

Kekin Içi Neden Sıvı Kalır

Kekin içi cıvık olursa ne yapılır?

Kekte hala hamur varsa ne yapmalısınız? Diyelim ki keki pişirmenin ortasındasınız ve kek olması gerekenden daha sıvı. Hemen kontrollü bir şekilde un ekleyin. Çünkü fırına koyduktan sonra tekrar koymak biraz zor olacaktır (çok sıvıysa).

Kekin akışkanlığı nasıl olmalı?

2. Kekin kıvamı ne olmalıdır? Kek hamurunun kıvamı tahta kaşıkla karıştırıldığında birkaç saniye sonra kaşıktan damlayacak kadar koyu olmalıdır.

Kekin nemli olması için ne yapmalı?

Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.

Kekin unu fazla olursa ne olur?

Çok fazla un varsa, kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Yeterince un yoksa, kabardıktan sonra çöker!

İçi ıslak kalan kek ne yapılır?

Keki tekrar fırına koyun ve fırın sıcaklığını 120’ye düşürün. Fırının üst kısmını kapatın ve sadece alt kısmını açın. Kekinizi düşük ateşte 15 dakika daha pişirin. Bu şekilde üst kısmı yanmaz ve içi pişer.

Kekin içi nasıl yumuşak olur?

Kek hamuruna laktoz içeren malzemeler eklendiğinde yumuşak ve nemli bir kıvam alır. Bu nedenle kek hamurunu daha yumuşak yapmak için süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Süt yoksa yoğurt ekleyebilirsiniz veya tam tersi.

Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?

Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, şerbet veya sos kullandığınızda veya aroma eklediğinizde ise yoğun ve nemli kekler için yoğurt kullanmanızı öneririz.

Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?

Yumurta ve şekeri en az 10 dakika kadar kabarana ve şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağ, ardından sütü ekleyip bir kez çırpıyoruz, 2 paket kabartma tozu, elenmiş un ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpıyoruz. Bu süre maksimum 1 dakikadır.

Kek fanlı mı pişer fansız mı?

*Kek fırına koyulduktan sonra ilk 20 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. *Kek sıcak havada pişirilmemelidir, aksi takdirde kekiniz kurur ve sertleşir. *İlk 30 dakika 180 derecede, son 20 dakika 170 derecede pişirilmesi önerilir.

Kek sıcak fırına mı konur soğuk fırına mı?

Fırını önceden ısıtmayı unutmayın. Kekinizi soğuk fırına koymayın.

Keke neden nişasta konur?

Nişasta tiplerinin kontrol ile karşılaştırıldığında keklerin hacim, özgül hacim ve hacim indeksi değerlerini artırdığı, sırlama işleminin ise hem buğday nişastası hem de mısır nişastası kullanılarak yapılan keklerde kek hacmini önemli oranda artırdığı tespit edilmiştir.

Kek piştikten sonra fırından hemen çıkarılmalı mı?

Kekinizi tavadan çıkarırken lütfen şu adımları izleyin: Kek soğumalıdır: Sıcak kek fırından çıkarıldıktan sonra en az 10-15 dakika soğutulmalıdır. Bu, keki daha sert hale getirecek ve tavadan çıkarılmasını kolaylaştıracaktır.

Kekin içi neden cıvık kalır?

Her fırının pişirme yöntemi farklıdır. Fırınınızın pişirme stili ve sıcaklık ayarları, kekinizin iç kısmının hamur gibi kalmasına neden olabilir. Kekinizi fırından çıkardıktan hemen sonra düz bir yüzeye koyarsanız, kekin içi tamamen piştikten sonra bile hamur gibi olmaya başlayabilir.

Kek hangi rafta pişer?

Kurabiye ve bisküvilerYiyecek türüSıcaklık aralığıRaf konumuKekler ve hamur işleri160–180°CMorta rafEkmek ve hamur işleri200–220°CMorta alt rafEt ve tavuk180–200°CMorta raf (et için) veya üst raf (ızgara için)Sebzeler180–200°CMorta raf2 satır daha

Karbonat keki kabartır mı?

Kek hamurlarında genellikle kabartma tozu kullanılır ancak karbonat keklerin çok iyi kabarmasını sağlar. Kabartma tozu kullanırken kek hamurunuza limon suyu veya soda gibi asidik malzemeler eklemeyi unutmayın.

Kekin içi neden sert olur?

Kek önceden ısıtılmış fırında aniden yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında, dış kabuğunda çıtır bir tabaka oluşurken, içi nemli ve yumuşak kalacaktır. Önceden ısıtmazsanız, kekinizin içi kuru ve sert olacaktır.

Cıvık kek kaç derecede pişer?

Fırın sıcaklığı çok yüksekse, dışı aniden pişer ve içi akışkanlaşır. Fırın sıcaklığı 150 ila 180 derece arasında olmalıdır. Islak kekler için, kapak genellikle ilk başta 20 dakika açık bırakılmalıdır. Ortalama pişirme süresi 30 dakika veya 35 dakikadır.

Katı kek nasıl yumuşatılır?

Adım. Kurutulmuş kekinizi nemli bir beze sarın, orta sıcaklıktaki fırına koyun ve bez kuruyana kadar fırında bırakın. Kekiniz fırından çıkardığınızda yumuşak olacaktır.

Keke’un yerine nişasta konur mu?

Nişasta çeşitlerinden yapılan keklerin sertliği kontrole göre artmış; elastikiyet, kohezyon ve yapışkanlık değerleri azalmıştır. Sonuç olarak sadece nişasta kullanılarak yapılan kek üretiminin tüketiciler için günlük tüketime alternatif olabileceği anlaşılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hipercasino escort bursa şişli escort Gaziantep Prezervatif Kullanan Escort